Posted by : MARIVS IMPERATOR 1 Feb 2013

In intervalul 14 Mai 2011 - 1 Februarie 2013, Arhitectura si urbanism in Romania a strans 100.000 de vizualizari de pagina, vizitatorii fiind in primul rand din Romania, dar si din tari precum SUA, Italia, Spania, Moldova sau Germania. Fara a prezenta alte cifre seci, doresc sa multumesc tuturor celor care au contribuit la atingerea acestui numar de vizalizari, luandu-mi in acelasi timp angajamentul ca voi reveni la un ritm alert al postarilor.

In curand o sa puteti citi, printre altele, pe acest blog urmatoarele articole:
- Geamia Esmahan Sultan din Mangalia,
- Cula lui Costea din judetul Teleorman,
- Hotelul Cerbul din Sinaia,
- Hotelul Belona si arhitectura din Eforie Nord,
- Curtea domneasca din Brebu.

{ 3 comments... read them below or Comment }

  1. Felicitari! Ai fost rapid, mie mi-a luat mai mult de trei ani pentru asta :)
    Abia astept pe ala cu Eforie Nord mai ales ca am scris si eu despre asta in 2008. Din articolul ala scot doar pasajul asta:

    "Din păcate, Eforie Nord şi Agigea arată ca un poligon de exhibare a obsesiilor sau a falselor simboluri de status ale unor beneficiari ce au folosit nişte arhitecţi doar pentru aspectul administrativ al profesiei (ce priveşte legalitatea construcţiei). Poligonul acesta exhibă însă şi măsura profesională a unora dintre absolvenţii facultăţilor de arhitectură, din ce în ce mai numeroşi în ultima vreme dar şi din ce în ce mai puţin preocupaţi de dimensiunea culturală a profesiunii. Partea culturală a profesiei de arhitect este astăzi muribundă pe fondul creşterii competiţiei acerbe pentru latura mercantilă - de management al clientelei prin reducerea la minimum a preţului (chiar dacă asta înseamnă rabat la calitate) din partea arhitectului şi de căutare insistentă de obţinere a preţului cel mai mic al serviciului de proiectare (chiar daca asta însemnă aşteptări minime de conţinut al proiectului) din partea beneficiarilor. Lipsa oricărei posibilităţi reale de cenzurare a prostului gust, indiferent cine ar fi responsabilul: clientul, arhitectul ori tragica posibilitate a întâlnirii acestora pe tărâmul lipsei - cel puţin - de cultură vizuală, este un motiv serios pentru care turiştii sunt condamnaţi să-şi petreacă scurta vacanţă într-un mediu construit respingător."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arhitectura de vilegiatura a facut din Eforie (Nord, in cazul nostru) un loc foarte frumos. Aceasta frumusete, oarecum dezbracata de romantismul ei, s-a pastrat chiar si in anii 1960-1970, cand arhitectii au stiut sa integreze noile hoteluri in ansablul gandit de GM Cantacuzino. Bineinteles, erori s-au facut si atunci, dar jaful si haosul post 1990 este infiorator.

      Delete
    2. PS. Multumesc pentru felicitari! :)

      Delete

- Copyright © Arhitectura si urbanism in Romania -