Posted by : MARIVS IMPERATOR 18 Sept 2011



Va recomand actiunea inceputa de dl. Popescu, autorul site-ului Idei Urbane, anume aceea de a revarsa-n strada informatiile competente despre istoria, arhitectura si urbanismul capitalei noastre, spre propasirea culturala a celor mai putini cunoscatori intr-ale Bucurestiului.
Dl. Andrei Popescu este absolvent al Facultatii de Urbanism, iar pe langa activitatea profesionala prolifica, isi gaseste timp sa gandeasca variante de dezvoltare zonala a unor locuri din capitala. Aceste propuneri sunt realizate cu migala, tinand cont nu numai de teren sau afluxul de oameni si masini, ci si de istoria si specificul locului.
Activitatea la care am fost invitat, printre altii din breasla, a avut loc ieri (17 Septembrie 2011, Sambata) pe traseul dintre Metrou Piata Muncii si Cinematograful Gloria, trecand printr-un cartier bucurestean cu o istorie interesanta. Informatiile oferite nu s-au rezumat doar la date seci despre anii in care s-au facut diverse parcelari sau a stilurilor folosite, ci au dezvaluit viata sociala din spatele fatadelor ce le obsevam cu ochi critic. Astfel, explicand cu talent pedagogic, puteai intelege foarte bine lucruri si notiuni complexe despre arhitectura si urbanism chiar si de ai fi fost complet nestiutor de acest subiect!
In cadrul acestui prim episod pilot am fost invitati noi, mana de oameni ce scriem pe marginea acestui subiect, dat fiind ca puteam oferi un feedback calitativ insemnat, cu ajutorul caruia isi va putea regla pe viitor discursul catre auditoriu.
Mai multe informatii despre viitoarele trasee strabatute o sa puteti afla in curand pe site-ul dansului.
Recomand cu incredere!

{ 2 comments... read them below or Comment }

  1. mersi pentru publicitate...ai exagerat un pic cu activitatea profesionala si talentul pedagogic :)...oricum maine vine anuntul oficial si marti fiecare traseu descris

    ReplyDelete

- Copyright © Arhitectura si urbanism in Romania -