Posted by : MARIVS IMPERATOR 6 Jun 2013

Arhitectura industriala din Tekirghiol.
Prefer grafia "turcizata" deoarece aceasta localitate, in forma sa medievala, a fost ridicata de catre turci, iar mai apoi si de tatari, ulterior ajungand si romanii sa o populeze. Dobrogea este un teritoriu fascinant pentru mine, cu atatea popoare traind impreuna, cu o diversitate culturala si spirituala care trebuie pastrata si folosita inteligent, ci nu lasata prada uitarii. Asa este cazul si cu acest turn (posibil de apa) si aceasta veche hala. Ar trebui renovate si folosite in cadrul turismului, aflandu-se foarte aproape de tarmul marii si de vechile vile de cazare.

{ 6 comments... read them below or Comment }

  1. Ceva legat de calea ferata? Nu cunosc bine localitatea desi am trecut de mai multe ori pe acolo. Inainte sa se dezvolte cele doua Eforii, la Tekirghiol venea lumea pentru vacante si bai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu este legat de calea ferata sau cel putin nu am vazut urme de sine pe acolo. Este foarte aproape de Manastirea Ortodoxa din Tekirghiol si de multe hoteluri vechi lasate in paragina.

      Delete
    2. Promenada principala din Eforie Nord (de la Acapulco pana la Belona) era de fapt vechiul traseu al caii ferate in perioada interbelica.Prin urmare este foarte posibil ca urmele de cale ferata sa fi disparut de mult dar sa fi fost candva acolo ...

      Delete
    3. Interesanta observatie. In curand o sa apara articolul despre Eforie (Nord). De cateva zile am devenit mai liber, asa ca imi fac de cap.

      Delete
  2. Si bine ca ai schimbat formatul ala! Era imposibil sa comentez. Poate mai faci si pasul de a elimina "moderarea".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acesta a fost si gandul meu, caci multi s-au plans ca paginile se incarcau greu sau deloc ori ca nu puteau lasa comentarii. Am gasit un sablon interesant, aerisit si l-am imbunatatit umbland si editand prin codul HTML. Se pare ca pana la urma lectiile de informatica din liceu mi-au prins bine :)

      Delete

- Copyright © Arhitectura si urbanism in Romania -