Archive for May 2011
Casa Apostoleanu - Focsani
Dupa unirea sub sceptrul lui Cuza a Principatelor Romane, la 24 Ianuarie 1859, orasul Focsani a cunoscut o dezvoltare accentuata, ajungand spre WW1 doar o amintire a acelei urbe de la marginea Imperiului Otoman, asa cum era cu doar 100 de ani inainte..
Casa Trajanescu - zona Kiseleff

Zona de nord a Bucurestiului a cunoscut o dezvoltare accentuata dupa WW1, astfel incat s-a construit aici un intreg cartier de vile destinate mai-marilor zilei (in general reprezentatii paturii superioare a burgheziei, inalti functionari, dar si fosti.
25 May 2011
Posted by MARIVS IMPERATOR
Bloc de colt in stil Modernist in zona Pantelimon

Cum Raiden, placut surprins de faptul ca a putut gasi ramasite de arhitectura de calitate in zona Pantelimon, mi-a sugerat sa incep un mini-serial pe aceasta tema, iata ca revin cu partea secunda. Prima parte o puteti vedea aici.
Cartierul Pantelimon.
Biserica Domneasca - Vrancea

Vrancea, judet sudic al Moldovei, prezinta o bogatie de monumente istorice si arhitectura vernaculara prea putin exploatata cultural si turistic. In partea de nord a judetului se gaseste si localitatea Domnesti, loc in care se afla Biserica Domneasca.
Palatul Woroniecki - zona Kiseleff
Aflata in zona Bvd. Pavel Kiseleff, pe strada Ion Mincu nr. 19, situata printre ultimile creatii ale lui Alexandru Zaharia, acesta fiind un arhitect foarte apreciat in epoca respectiva, casa de fata a fost construita in 1940, ultimul an de pace al Romaniei.
19 May 2011
Posted by MARIVS IMPERATOR
Casa Art-Deco in interpretare vernaculara in zona Piata Muncii
Zona aceasta a fost una a Bucurestiului marginal, insa incepand cu primii ani ai secolului 20 a inceput sa se construiasca aici un cartier de case pentru micii functionari. Multe dintre case au fost ridicate in sistem privat, insa un pic mai la nord.
Panou decorativ cu o bufnita al unei case din Ploiesti
Ploiestiul, numit Ploesti pana la accederea comunistilor pe deplin la putere, a reprezentat un oras foarte dinamic din punct de vedere economic si culturat al Regatului Romania si mai apoi al Romaniei Mari. Faptul ca este asezat pe vechiul drum comercial.
Teatrul Municipal "Maior Gheorghe Pastia"- Focsani
In anul 1908, maiorul (r) Gheorghe Pastia, om politic si mare mosier din Focsani, doneaza banii necesari construirii unui teatru spre a servi drept "templu de educatiune si cultivare a sufletului". Tot de numele sau se leaga si construirea Atheneului.
Casa de negustor in stil Neo-Romanesc, zona Pantelimon
Cartierul Pantelimon reprezinta o zona mai putin interesanta a Bucurestiului, actualmente fiind un cartier-dormitor tipic erei comuniste. Construirea sa a inceput in 1972 si a fost definitivat spre jumatatea anilor 1980. Construirea acestui cartier a.
Despre acest blog
Salutare!
Inca o voce va vorbeste din "eterul" Internetului, probabil inca un blog in multitudinea deja existenta se va zice. Diferenta sper ca o va face calitatea materialelor publicate, dar si interesul cititorilor.
Din capul locului trebuie sa mentionez.