Posted by : MARIVS IMPERATOR 17 Oct 2011

Va recomand articolul scris de Ando, pe site-ul Simply Bucharest. Astfel o sa intelegeti poza aceasta si cum sper ca aceste vile cochete sa nu fie strivite de turnuri de otel si sticla lipstite de personalitate!
Arhitectul Adrian Craciunescu face urmatorul comentariu pe site-ul mentionat:  "Si eu il urasc pentru ca a presupus demolarea unui monument istoric, ba chiar doua. Primul este cel de pe parcela de colt care, inca din ultima parte a sec. XIX se afla in proprietate publica a orasului Bucuresti, acolo fiind amplasata una dintre cazarmele de pompieri ale orasului. A fost activa in acest scop pana recent. Eu inca imi mai amintesc din copilarie, din anii ‘70 faptul ca era post de pompieri, cu arhitectura aceea specifica epocii, caramida aparenta si detalii in maniera constructiilor industriale ale vremii. Si parcela lipita din Caderea Bastiliei era monument. Prin urmare, urasc doua lucruri, inainte de a uri blocul in sine:
1. Ca s-a declasat inexplicabil acest monument - nu cunosc evolutia dosarului, cine a semnat pentru asa ceva etc.
2. Ca ceva ce era in domeniul public, in mod evident, a servit ca suport pentru asa ceva".

{ 4 comments... read them below or Comment }

  1. Multumesc pentru citare! Casa asta de pe colt nu e cea care este foarte inclinata, aproape un turn din Pisa in miniatura? Inclinatia ei este cauzata de faptul ca strada Gr. Alexandrescu trece in acest tronson al sau chiar prin mijlocul unei foste gropi de nisip.

    ReplyDelete
  2. @ Adrian
    Nu stiam informatia aceasta. Interesant!

    @Raiden
    No comment :)

    ReplyDelete
  3. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is valuable and everything.
    Nevertheless imagine if you added some great graphics or
    videos to give your posts more, "pop"! Your content is excellent but with pics and videos, this site could certainly be one of the most beneficial in its
    niche. Good blog!

    Feel free to surf to my site ... dieta dukan

    ReplyDelete

- Copyright © Arhitectura si urbanism in Romania -